Wat we doen

U wilt goede lessen verzorgen, uw docenten met plezier hun werk laten doen en er tegelijkertijd zeker van zijn dat uw leerlingen zich op een fijne manier kunnen ontwikkelen. Onderwijshelden helpt u hierbij met flexibele oplossingen voor uw vraagstukken.

WAAR KUNT U ONZE HELDEN VOOR INZETTEN?

De ene leerling kan wat extra uitdaging gebruiken, de ander juist wat extra aandacht. Met onze poule lost u in één klap meerdere vraagstukken op. Onderwijshelden kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor leerlingbegeleiding, surveillance, begeleiding bij profielwerkstukken en klassenopvang.

Wilt u een klein groepje leerlingen bijles laten krijgen? Heeft u opvang nodig bij lesuitval? Moeten er wat administratieve taken opgepakt worden? Of heeft u een heel ander idee? We denken graag met u mee.

ONDERSTEUNING BIJ TOETS- EN EXAMENWEKEN

We beschikken over een groot aantal surveillanten die ingezet worden tijdens toets- en examenweken. Onze surveillanten zijn heer en meester in het toetslokaal en kunnen de volledige organisatie van uw toets- of examenweek voor u uit handen nemen.

Het belang van een goed geïnformeerde en geïnstrueerde surveillant moet niet onderschat worden. Daarom organiseren wij een training voor onze surveillanten. Zo hebben uw docenten alleen nog de rode pen nodig.

EEN PAAR VOORBEELDEN

anika-vierkant

Anika

Anika heeft net haar studie Klinische Psychologie afgerond, begeleidt werkgroepen op de Universiteit van Amsterdam en begon jaren geleden al met het geven van examentraining, bijles en huiswerkbegeleiding bij Lyceo en Onderwijshelden. Nu werkt ze op een school in Purmerend als allround onderwijsheld. Ze doet de lesopvang, helpt met surveilleren en voert administratieve taken uit.

Op een andere school in Amsterdam geeft ze daarnaast ook steunlessen leesvaardigheid. Dat gaat haar goed af: “Ik geloof dat als ik zelf enthousiast ben, mijn leerlingen dat ook worden.“. Hoe leerlingen elkaar helpen vindt Anika inspirerend. Door haar bijbaan is ze nu ook het docentschap aan het overwegen. “Het contact met de leerlingen en hen zien groeien is het meest waardevolle aan deze baan.”

raymond-vierkant

Raymond

Raymond studeert Civiele techniek in Delft en werkt daarnaast twee dagen in de week voor Onderwijshelden. Hij begon als examentrainer en is zo doorgegroeid tot onderwijsheld.

Voor een school in Den Haag helpt hij een kleine groep leerlingen 12 weken lang met extra bijles in het vak scheikunde. “Soms ontbreekt het leerlingen aan vertrouwen, door ze dan positief te belonen zorg ik ervoor dat ze dat vertrouwen herwinnen.“, aldus Raymond.

De bijbaan heeft hem ook doen nadenken over waar hij zichzelf later ziet. “Door deze bijbaan denk ik erover om docent wiskunde te worden.

louise-vierkant

Louise

Louise is net klaar met de bachelor Life Science and Technology en maakt zich op voor haar master. Ze begon als examentrainer scheikunde en biologie bij Lyceo en werkt nu voor Onderwijshelden als docentondersteuner en profielwerkstukbegeleider. In die laatste rol geeft ze de leerlingen sturing en fungeert ze als vraagbaak.

De uitdaging van het vak zit voor haar in het aanmoedigen van de leerlingen om het beste uit zichzelf te halen: “Het leukste aan deze baan is om leerlingen te motiveren dat ze het wél kunnen. Als ze dan onverwachts een goed cijfer halen, zie je ze groeien.

Of de toekomst voor haar in het onderwijs ligt, weet ze nog niet. Ze wil straks eerst haar master halen, maar: “Ik vind de afwisseling in het onderwijs leuk, dus ik ben het nu toch wel aan het overwegen.

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over Onderwijshelden? Of heeft u een concrete vraag? We horen graag van u!