Onze helden

Goed onderwijs begint met geweldige mensen. Daarom verzamelen we juist díe multitalenten die een stapje extra doen, die buiten de gebaande kaders denken en het kind zien in iedere leerling.

Het begint allemaal met onze helden

Onze helden zijn stuk voor stuk uitblinkers in hun vakgebied en staan dichtbij de belevingswereld van de leerling.  Het zijn hoogopgeleide studenten of net afgestudeerden met een passie voor het onderwijs. Door de liefde voor hun vakgebied en het plezier dat ze beleven door te werken met leerlingen, kiezen ze bewust voor een bijbaan in het onderwijs. Zij hebben een uitgebreide selectieprocedure doorlopen. Zo zijn zij gescreend op hun didactische vaardigheden, pedagogische vaardigheden en vakinhoudelijke kennis.

Voordat ze u (kunnen) helpen in de klas, volgen onze Onderwijshelden een aantal trainingen op het gebied van didactiek en klassenmanagement. Hoe motiveer je leerlingen? Wat doe je als een leerling moeite heeft om zich te concentreren? En welk effect heeft hun eigen lichaamstaal en houding op leerlingen? Na de training bepalen we welke opdracht het best bij iemand past. De ene Onderwijsheld past perfect bij groep 3, de ander beter bij ons 8. Onze begeleiders inspireren, motiveren en geven vertrouwen. Dat is precies wat we leerlingen willen meegeven.

ZORGVULDIGE SELECTIE

Onze helden zijn ons grootste goed. Daarom willen we weten wie ze zijn, waar ze goed in zijn, waarom ze in het onderwijs willen werken en welke ambities ze hebben. Wij spreken al onze helden zelf en selecteren hen op vakspecifieke kennis, sociale bekwaamheid én didactische kennis.

Onze helden zijn mensen die bij onze kennispartner Lyceo al ervaring hebben opgedaan met het begeleiden van leerlingen en gewend zijn te werken op scholen. Alleen de begeleiders met de meeste ervaring, de hoogste cijfers (naar het oordeel van leerlingen) en de wens om meer te willen doen in het onderwijs, komen in aanmerking om onderwijsheld te worden.

Een nieuwe generatie onderwijstalent

We geven onze helden de kans om zichzelf verder te ontwikkelen in het onderwijs door ze te laten kennismaken met verschillende functies. Dit doen we vanuit de wens om de stuwende kracht te zijn achter een nieuwe, bevlogen generatie onderwijstalenten.

MAARTEN

“Ik vind het fijn om

mijn kennis en 

enthousiasme 

over te brengen op

de leerlingen.”

MILOU

“Als surveillant kijk ik of de leerlingen zich tijdens de toets aan de afgesproken regels houden.”

BO

“De variatie maakt mijn werk een ontzettend leuke uitdaging.”

WILLEMIJN

“Het mooiste vind ik het moment dat leerlingen me stralend hun nieuwe cijfers komen vertellen.”

ROSA

”Op de basisschool zitten leerlingen met allerlei verschillende leerwegen bij elkaar. Ik vind het mooi om in iedere leerling het stukje goud te zoeken en zo ook de juf of meester te kunnen ondersteunen.”

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over Onderwijshelden? Of heeft u een concrete vraag? We horen graag van u!