Over ons

Ook op uw school komt het vast weleens voor: onverwachte of langdurige uitval van docenten, volle klassen, te weinig surveillanten en/of administratieve druk. Onderwijshelden zijn jonge talenten die uw vaste team kunnen helpen bij deze vraagstukken. Hoogopgeleide jongeren met een groot hart voor het onderwijs, vaak ook nieuwsgierig naar hun kansen in het onderwijs.

Onze kernwaarden

POSITIVITEIT


Wat je met plezier leert, vergeet je nooit meer.

VERTROUWEN


Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal. We werken vanuit positiviteit en vertrouwen.

DESKUNDIGHEID


We werken alleen met wetenschappelijk bewezen methodes.

anika-klein

Anika

“Doordat ik enthousiast ben, merk ik dat de leerlingen dat ook worden.”

Wij mobiliseren onderwijstalent

Onderwijshelden helpt scholen om hun leerlingen te laten opgroeien tot zelfverzekerde individuen en om docenten te laten floreren in hun vak. Dat doen we door bevlogen talenten in te zetten op scholen. 

Dat levert niet alleen nieuwe energie op in het klaslokaal, maar zorgt er ook voor dat de liefde voor het onderwijs wordt aangewakkerd bij een nieuwe generatie.

WERKWIJZE

Helpen kan niet zonder eerst goed te luisteren. Door écht met u mee te denken creëren we oplossingen die precies passen bij uw school. Daarom gaan we altijd als volgt te werk:

 • We gaan met u in gesprek

  We komen langs bij u op school om de sfeer te proeven, te luisteren naar wat u belangrijk vindt en welke uitdagingen uw school momenteel heeft.

 • We creëren oplossingen

  We gaan aan de slag met uw vraagstukken en ontwikkelen heldere en flexibele oplossingen die we aan u voorleggen.

 • De helden komen in actie

  Wordt u enthousiast van onze ideeën? Dan komen onze helden in actie om u, uw docenten én uw leerlingen te ondersteunen.

 • We blijven in contact

  We spreken u regelmatig om er zeker van te zijn dat u nog steeds tevreden bent. Door onze flexibele poule lossen we ook nieuwe vraagstukken gemakkelijk voor u op.

ONDERWIJSHELDEN EN LYCEO

Onderwijshelden is kennispartner van Lyceo. Lyceo is de grootste aanbieder van onderwijsondersteuning in Nederland: van examentraining en huiswerkbegeleiding tot leren coderen. Lyceo heeft eigen vestigingen verspreid over het land en is actief op talloze scholen. Samen hebben wij hoogopgeleide talenten in huis die staan te popelen om aan de slag te gaan in het onderwijs. Dat resulteert in een gezamenlijke pool van getalenteerde onderwijs-enthousiastelingen.

004kleinbalk

Maarten

“Ik vind het fijn om mijn kennis en enthousiasme over te brengen op de leerlingen.”

028kleinbalk

Bo

“De variatie maakt mijn werk een ontzettend leuke uitdaging.”

025kleinbalk

Willemijn

“Het mooiste vind ik het moment dat leerlingen me stralend hun nieuwe cijfers komen vertellen.”

SCHOLEN OVER ONDERWIJSHELDEN

In de afgelopen jaren hielp Onderwijshelden talloze scholen en andere onderwijsinstellingen door flexibele oplossingen op alle niveaus te bieden. Naast de frisse wind die onze helden met zich meebrengen, zijn kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid keer op keer de belangrijkste redenen van klanten om voor ons te kiezen.

ORANJE NASSAU COLLEGE

‘‘Al enige tijd werkt het ONC op prettige manier samen met Onderwijshelden; wij hebben goede ervaringen met PAL’s en extra ondersteuning van onze leerlingen.

Onderwijshelden is proactief, denkt desgevraagd mee met de school en levert maatwerk.”

– Marco Bakker, teamleider ONC

COMENIUS BEROEPSONDERWIJS

“De helden van Onderwijshelden zorgen als externe partij voor een goede relatie met de leerling, waardoor die tot leren komen. Ze denken mee in de schoolorganisatie en zorgen dat de samenwerking werkbaar is en optimaal kan worden benut.”

– Veronica Pors, directeur Comenius Beroepsonderwijs

SINT LUCAS COLLEGE EINDHOVEN

“Onderwijshelden levert wat wij vragen en schakelt snel waar nodig. Al jarenlang een prettige samenwerking met zowel de organisatie als met de studenten die worden ingezet.”

– Crista van der Sanden, examensecretaris

ORANJESCHOOL

“Door de onderwijsheld ontstaat er meer ruimte en rust in de klas.”

– Ingrid, basisschoolleerkracht groep 7

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over Onderwijshelden? Of heeft u een concrete vraag? We horen graag van u!