Onderwijshelden ontzorgen uw school

Het zal u bekend voorkomen: grotere klassen en leerlingen die extra hulp nodig hebben, maken het werk op een basisschool soms tot een uitdaging. Door het lerarentekort hebben steeds meer scholen moeite om het onderwijs te bieden dat zij voor ogen hebben. Om u hierbij te helpen, zijn er Onderwijshelden.

Onderwijshelden zijn multi-inzetbaar

Onze Onderwijshelden kunnen uw lerarenteam op verschillende manieren ondersteunen en ontzorgen. Zodat uw leraren zich kunnen richten op hun kerntaak en meer maatwerk kunnen bieden aan hun leerlingen. U stuurt de Onderwijshelden zelf aan, omdat u als geen ander weet waar op uw school behoefte aan is.

Extra persoonlijke hulp voor leerlingen

Na instructie van de leerkracht begeleiden wij leerlingen die net iets meer persoonlijke hulp nodig hebben. U kunt er ook voor kiezen om juist de sterkere leerlingen door een Onderwijsheld te laten begeleiden. Of de leerkracht richt zich op de leerlingen die extra hulp nodig hebben, terwijl de Onderwijsheld de rest van de leerlingen ondersteunt bij het zelfstandig werken. In het kader van Masterplan Basisvaardigheden kan de Onderwijsheld ook ondersteunen bij het aanleren van basisvaardigheden voor taal en/of rekenen.

Lesmateriaal

We werken in principe met het lesmateriaal van uw school, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van ons eigen lesmateriaal.

Overige ondersteuning

Onderwijshelden zijn ook in te zetten voor administratieve werkzaamheden, zoals het nakijken van toetsen en het voorbereiden van lesmateriaal. Daarnaast helpen zij graag bij het toezicht houden op het schoolplein in de pauzes.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Onderwijshelden? Of heeft u een vraag? We horen het graag via 088 – 392 63 63 of info@onderwijshelden.nl.